Gran actuació del Andorrà Alex Saura al Campionat d'Espanya de Clubs a Pontevedra

Aquest passat cap de setmana es va celebrar a la localitat gallega de Pontevedra el Campionat d'Espanya de Triatló per Clubs, competició més important a nivell de clubs de la temporada a Espanya.

Aquesta competició consta de Primera Divisió, Segona Divisió i Promoció en les quals quinze clubs per divisió competeixen amb els seus deu millors triatletes. El Marlins Triatló baixat a la segona divisió la temporada passada buscava seguir sumant punts per mantenir els llocs d'ascens a la Primera Divisió i retornar a l'entitat a la màxima competició espanyola. Entre els deu escollits per competir amb el Marlins Triatló es trobava l'andorrà Alex Saura.

S'iniciava la competició a les 10h del matí sobre els 750m de natació a la Ria de Pontevedra, el triatleta andorrà va saber escapolir-se dels múltiples cops que hi va haver en aquest sector aconseguint sortir en un gran 56è lloc, al sector ciclista de 20km es trobava situat en el quart grup de carrera però amb l'ajuda d'un dels companys del Marlins i després de diversos intents de fuga van aconseguir arribar al tercer grup. Es decidiria tot en la carrera a peu sobre 5 km en què Alex Saura mantindria un nivell molt alt el que el va portar a ocupar un 59º lloc final amb 1h03'28 ". El lloc final de l'equip seria un gran 5è lloc que li atorga els punts suficients per mantenir-se en els llocs d'ascens directe a Primera Divisió a falta de tres proves.

D'altra banda l'andorrana Gresmi Roca del Marlins Triatló i el seu marit el també andorrà Jaume Soler del Triatlo Andorra competirien aquest cap de setmana al Duatló de Lleida, prova que s'enduriria molt per la calor. Els duatletes andorrans van haver d'enfrontar a un primer sector de cursa a peu de 5 km per posteriorment pujar a la bicicleta de carretera i complir amb els 45km, per finalitzar tornarien a calçar-se les sabatilles per completar els últims 2'5km de cursa a peu. Gremi aconseguiria alçar-se amb la victòria en la seva categoria i un gran sisè lloc femení amb un crono final de 2h15'52 ", Jaume Soler per la seva banda aconseguiria un gran cinquè lloc de la seva categoria i 64è masculí amb un temps de 2h15'52".

Tots dos triatletes del Marlins segueixen sumant ingressos per al projecte solidari "Un kilometre no ENS atura" que ja compta amb una quantitat important que es destinarà a l'Asociacion T.R.A.N.A Esclerosi Multiple.