Representació andorrana a la Primera Divisió del Campionat d’Espanya de Duatló per Clubs.

Aquest passat cap de setmana es va celebrar a Avilés el Campionat dEspanya de Duatló per clubs, la darrera prova puntuable per la Lliga Nacional de Duatló. Aquesta és la competició més important del calendari de la Federació Espanyola de Triatló (FETRI) la qual consta dun total de tres divisions amb quinze equips en cada una delles. Existeixen cinc ascensos i cinc descensos per divisió. Sestableix una classificació final en  relació a la suma de la puntuació obtinguda per cada club en les quatre competicions que la composen.

El Marlins Triatló un dels pocs clubs dEspanya amb un  equip femení i un equip masculí a Primera Divisió a la Lliga Nacional de Duatló va decidir comptar per aquesta prova amb representació andorrana. Maria Lluelles, Jan Missé i Nacho Ortiz van ser els atletes convocats per el club per desplaçar-se a Avilés i formar part dels deu millors duatletes que pot portar cada club a la competició.

La competició constava dun primer segment de cursa a peu de 5 Km en un recorregut pel centre dAvilés replet danimació, seguit de 20Km de ciclisme en un circuit molt ràpid, per finalitzar amb un altre segment de carrera a peu de 2,75Km de nou per els casc antic de la ciutat.

Es va iniciar la participació en Primera Divisió lequip femení. El Marlins Triatló es presentava amb les seves deu integrants disposades a aconseguir la millor posició possible. Totes les integrants van poder finalitzar la prova realitzant una competició fantàstica, entre elles landorrana Maria Lluelles va aconseguir puntuar per lequip registrant una 108º plaça a la classificació general amb un temps final de 1h 14 12’’. El Marlins Triatló finalment va aconseguir la 5º plaça a la classificació general del Campionat dEspanya de Duatló per Clubs, el que atorga a lequip femení els suficients punts per firmar una històrica 5º posició a la Primera Divisió de la Lliga Nacional de Duatló.

Seguidament, es donava linici de la Primera DivisióMasculina on els deu representants del Marlins van haver de reposicionar-se després de patir múltiples caigudes que es van donar en una cursa marcada per la velocitat i les incidències. Una de les caigudes en el segment ciclista de Andrés Lorenzo, un dels integrants de lequip, va fer que shagués de retirarfet que deixava en clar desavantatge el club amb un gran risc de descens de divisió. Una increïble segona posició de Javier Martín juntament amb la excel·lent actuació de la resta de companys van aconseguir que el club finalitzes en una 10º posició final en el Campionat i que aconseguís la puntuació suficient per mantenir-se un any més a la màxima categoria firmant una 10º posició a la Lliga Nacional de Duatló. Lactuació de landorrà Jan Missé recuperant-se duna caiguda en els primers quilometres de la cursa a peu va ser espectacular, aconseguint creuar finalment la línia de meta en 56º posició a la general registrant un temps de 5408’’. Nacho Ortiz, laltre representant andorrà en categoria masculina també va aconseguir realitzar una prova de gran nivell situant-se en la posició 102 a la classificació general registrant un temps de 5534’’.

Aquesta prova summa una nova recaptació per el projecte Un kilòmetre no ens atura per part dels integrants del Marlins Triatló Andorra, el que permet avançar a la consolidació del projecte solidari.