Gran actuació del triatleta andorrà Àlex Saura al Campionat d'Espanya de Triatló i Acuatló

Cap de setmana de competicions a la localitat de Banyoles, el dissabte el Campionat d'Espanya de Triatló sobre distància esprint (750m nedant-20km bicicleta-5km cursa a peu) i el diumenge el Campionat d'Espanya de Aquatló (1 km nedant - 5km cursa a peu).

El triatleta andorrà del Marlins Triatló Alex Saura es presentava en les dues proves amb la intenció de realitzar una gran competició i aconseguir el millor dels resultats en la seva categoria. Es presentava un cap de setmana complicat i dur a causa del nivell que hi ha en aquest tipus de campionats nacionals espanyols i les poques hores de diferència entre les dues proves el que deixava molt poc temps per recuperar-se.

Dissabte a mitja tarda s'iniciava la competició de triatló, Àlex Saura es situava aviat en els lloc capçals de la competició aconseguint sortir del segment de natació en un segon grup, un cop pujats a la bicicleta Àlex va fer valer la seva millor segment donant caça a l' grup capdavanter i aconseguint baixar-se a l'última transició com a tercer de la general, durant tota la cursa a peu el triatleta andorrà va aconseguir defensar-se de forma increïble superant la gran calor que feia i arribant a aconseguir un increïble vuitè lloc final de la seva categoria amb un temps final de 1h03'28 ", un resultat que deixa clar el potencial d'Alex Saura i el gran futur que li espera al triatleta andorrà.

El diumenge al matí s'iniciaria la natació de la prova d'Aquatló del Campionat d'Espanya, Alex Saura partia amb el handicap del cansament del dia anterior, tot i així un gran parcial de natació li deixava en una posició davantera en la qual lluitar per llocs capçals, de nou la calor regnant feia que els participants patissin més del compte, el triatleta andorrà va mantenir gran un ritme durant tot el sector aconseguint obtenir un valuosíssim 11è lloc de la seva categoria amb un temps final de 34'59 ".

Sens dubte un cap de setmana excel·lent per a un dels millors triatletes andorrans el qual a poc a poc es va assentant a un grandíssim nivell i mira amb optimisme el futur mes proper d'aquest esport.

Álex Saura y Nacho Ortiz en el Campionat de Catalunya de Triatló

Aquest cap de setmana es va celebrar a la localitat de Pont de Suert el Campionat de Catalunya de Triatló sobre distància olímpica (1500m nedant-40km bicicleta-10km cursa a peu) amb mes de 250 participants entre nois i noies i un gran nivell esportiu.

Els andorrans Alex Saura i Nacho Ortiz pertanyents al Marlins Triatló es van presentar en línia de sortida amb la idea d'aconseguir el millor lloc possible. La natació es realitzaria a dues voltes de 750m al pantà d'Escales, primera sortida a les 8.45h del matí per als triatletes masculins amb 182 participants. Aviat es estiraria el grup amb un Alex Saura realitzant un parcial de natació espectacular i sortint de l'aigua en el lloc 27, per la seva banda Nacho Ortiz en el pitjor dels seus segments aconseguia sortir en un bon 89 lloc. El sector ciclista discorria a una sola volta per les comarques circumdants del Pont de Suert, circuit que en la seva primera meitat pujava amb un desnivell positiu considerable. Alex amb un gran ritme aconseguiria ficar-se en el grup que lluitava per ficar-se entre els 20 primers classificats i Nacho començava la seva remuntada ja en els seus sectors més propicis el que el portava a baixar de la bici entre els quaranta-cinc primers classificats. Per finalitzar la cursa a peu que amb quatre voltes de 2'5km discorria per la voltants del Rio Noguera, la mala sort es cebaría amb Alex Saura que quan es trobava lluitant per ficar-se entre els quinze primers classificats va patir un inesperat problema muscular que li impediria seguir en carrera, per la seva banda un grandíssim parcial de Nacho Ortiz li va fer arribar a un grandíssim 30è lloc final amb un temps de 2h01'22 ".

Campionat de Catalunya de Triatló per Relleus a Pineda de Mar

 

Aquest cap de setmana es va celebrar a la localitat de Pineda de Mar el Campionat de Catalunya de Triatló per Relleus, especialitat en la qual equips de tres integrants d'un mateix club realitzen de forma individual i consecutiva un triatló de distància supersprint (300m natació - 7km bicicleta - 2km cursa a peu). Un cop finalitzat el primer dels integrants, dóna el relleu al següent component de l'equip i aquest al seu torn un cop finalitzada la seva posta a l'últim dels integrants el qual marcarà la posició final de l'equip en acabar en meta.

La representació andorrana del Marlins Triatló va ser per l'equip format per Alex Saura, Jan Misse i Nacho Ortiz. Es presentaven a la prova Open amb més de setanta equips i amb la idea d'intentar aconseguir els llocs capdavanters, el primer a sortir seria Alex Saura, un relleu complicat a causa de l'afluència de triatletes en el tram de natació i que sumat a la curta distància fa que sigui un sector molt complicat, així i Alex aconseguia donar el seu relleu a Nacho Ortiz en una magnífica quarta posició, a partir d'aquí la competició es convertiria en una lluita en solitari per arribar al grup capdavanter, una cosa que va perjudicar a l'equip andorrà a causa del entesa entre els integrants del primer grup en el segment ciclista. En cap s'escapaven tres equips i Nacho Ortiz aconseguia donar el seu relleu en cinquena posició a escassos segons del quart classificat i a tres minuts dels primers. Jan Missé com a últim rellevista va donar un recital i aviat es va començar a retallar temps, va aconseguir retallar l'avantatge per sota dels dos minuts però li va faltar distància per arribar al podi. Al final quart lloc del Marlins Triatló a escassos trenta segons del tercer equip i a menys d'un minut del segon, el temps final de l'equip va ser de 1h14'54 ". Un excelent lloc que deixa patent el gran nivell del triatló a Andorra.

Aquesta és la desena prova que recapta diners per T.R.A.N.A Esclerosi Multiple i que eleva la recaptació a mes de 400 €.

Gran actuació del Andorrà Alex Saura al Campionat d'Espanya de Clubs a Pontevedra

Aquest passat cap de setmana es va celebrar a la localitat gallega de Pontevedra el Campionat d'Espanya de Triatló per Clubs, competició més important a nivell de clubs de la temporada a Espanya.

Aquesta competició consta de Primera Divisió, Segona Divisió i Promoció en les quals quinze clubs per divisió competeixen amb els seus deu millors triatletes. El Marlins Triatló baixat a la segona divisió la temporada passada buscava seguir sumant punts per mantenir els llocs d'ascens a la Primera Divisió i retornar a l'entitat a la màxima competició espanyola. Entre els deu escollits per competir amb el Marlins Triatló es trobava l'andorrà Alex Saura.

S'iniciava la competició a les 10h del matí sobre els 750m de natació a la Ria de Pontevedra, el triatleta andorrà va saber escapolir-se dels múltiples cops que hi va haver en aquest sector aconseguint sortir en un gran 56è lloc, al sector ciclista de 20km es trobava situat en el quart grup de carrera però amb l'ajuda d'un dels companys del Marlins i després de diversos intents de fuga van aconseguir arribar al tercer grup. Es decidiria tot en la carrera a peu sobre 5 km en què Alex Saura mantindria un nivell molt alt el que el va portar a ocupar un 59º lloc final amb 1h03'28 ". El lloc final de l'equip seria un gran 5è lloc que li atorga els punts suficients per mantenir-se en els llocs d'ascens directe a Primera Divisió a falta de tres proves.

D'altra banda l'andorrana Gresmi Roca del Marlins Triatló i el seu marit el també andorrà Jaume Soler del Triatlo Andorra competirien aquest cap de setmana al Duatló de Lleida, prova que s'enduriria molt per la calor. Els duatletes andorrans van haver d'enfrontar a un primer sector de cursa a peu de 5 km per posteriorment pujar a la bicicleta de carretera i complir amb els 45km, per finalitzar tornarien a calçar-se les sabatilles per completar els últims 2'5km de cursa a peu. Gremi aconseguiria alçar-se amb la victòria en la seva categoria i un gran sisè lloc femení amb un crono final de 2h15'52 ", Jaume Soler per la seva banda aconseguiria un gran cinquè lloc de la seva categoria i 64è masculí amb un temps de 2h15'52".

Tots dos triatletes del Marlins segueixen sumant ingressos per al projecte solidari "Un kilometre no ENS atura" que ja compta amb una quantitat important que es destinarà a l'Asociacion T.R.A.N.A Esclerosi Multiple.

Campionat de Catalunya de Triatló per Categories a Sant Feliu de Guíxols

El passat 13 de maig es va celebrar a la localitat de Sant Feliu de Guíxols el Campionat de Catalunya de Triatló per categories amb la representació del triatleta andorrà del Marlins Triatló, Alex Saura.

La competició presentava una gran participació amb més de quatre-cents inscrits i un nivell esportiu alt a causa del campionat que es posava en joc. Alex Saura iniciava el triatló realitzant un gran primer sector i sortint de l'aigua en el lloc 41º, cobrint els 750m en un temps de 10'52 ". A continuació, va agafar la bicicleta per aconseguir realitzar un dels millors parcials de tots els participants i colar-se en la lluita pels llocs capdavanters, un increïble sector de bici que li va fer recórrer els 20km a una mitjana de gairebé 38km / h marcant el 10è millor parcial en un circuit molt dur i sense descansos. Finalment el triatleta andorrà va afrontar els 5km de cursa a peu en un circuit molt revirat i amb contínues arrencades que no permetien agafar ritme, així i Alex va poder mantenir el gran nivell demostrat durant tota la competició portant-li a arribar a un gran 18è lloc general i 10è de la seva categoria amb un temps final de 1h01'39 "sens dubte un resultat excel·lent i que demostra que el triatló a Andorra es troba en ple creixement.

Alex Saura completava una nova prova recaptatòria per al projecte "Un kilometre no ENS atura" i pel qual els triatletes del Marlins Triatló Andorra porten recaptant diners per l'Associació T.R.A.N.A. Esclerosi Multiple durant tota la temporada 2017.